woensdag 31 januari 2018

Rekenspelletjes!

Rekenen hoeft niet altijd met pen en papier te zijn...


Manon ging aan de slag met een rekenspel tot 20. 



Jolan en Axelle maken een tafelpuzzel.



Hier zie je Matheo, Louise en Annelies zoveel mogelijk tafelkaartjes verzamelen. Wie het snelst antwoordt, mag het kaartje houden. 
(Natuurlijk is hier geen winnaar, want veel oefenen is de boodschap!)


Ook Kyliegh en Hayley spelen dit tafelspel.

 


Kaya en Olivia wagen zich ook aan de tafelpuzzel...
 

Ook Fleur en Jasmin zijn aan het puzzelen!


Na een flinke opfrissingsbeurt van de tafels, werd er toch nog wat gewerkt in het rekenboek...
👻

---------------------------------------

Enkele tips om de tafels te oefenen...

1) De tafelkaartjes die de kinderen meekrijgen naar huis, mogen jullie houden! Je kind kan hier alleen mee aan de slag, maar jij als ouder kan evengoed de oefeningen 'dicteren'. 

2) Herhaling is heel belangrijk! Liever elke dag 5 minuutjes dan 1 keer een halfuur.

3) Tafelspel:


trap* Een trap is ideaal om de tafels op een leuke manier te oefenen. Telkens je kind een trede omhoog springt, zeg jij een oefening. Jouw kind probeert het antwoord te zeggen. Als het antwoord juist is, mag hij/zij vederspringen. Als het antwoord verkeerd is (of het duurt te lang), springt hij/zij een trede naar beneden. Simpel toch? 👀

Je kan gerust de spelregels veranderen. Elke keer je kind een goed antwoord geven, mag hij/zij blijven staan en geef jij een nieuwe oefening. Als ze een fout maken (of het duurt te lang), dan moeten ze een trede omhoog springen. Als ze dus geen zin hebben om te slapen, dan zullen ze hun best moeten doen om geen foutjes te maken 😝.

4) Tafels die je moeilijk kan onthouden, kan je op een post-it schrijven en ergens in huis hangen waar jouw kind vaak passeert. Vergeet de uitkomst niet op de achterkant te schrijven! 

5) De tafels kom je echt overal tegen! Kijk maar op verpakkingen van koeken en andere etenswaren. Soms zie je letterlijk een maaltafel staan. Je mag dit gerust samen bekijken, uitknippen en meegeven met uw kind! Dan kunnen we dit verzamelen en bespreken in de klas. Ook in reclamefolders kom je ze tegen. (Dit is trouwens voor "meten" ook heel interessant! Kilogram, liter, euro, ... )




Geen opmerkingen:

Een reactie posten